Programma

Onder de noemer Apeldoorn 1900 brengen we de historische identiteit van de binnenstad tot leven. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en richten we een expositie en buitenmuseum in rond een centraal thema. Dit jaar is het thema 50 jaar Apenheul.

Het Buitenmuseum 50 jaar Apenheul maakt onderdeel uit van een groter programma in de binnenstad. Op 12 juli is de echte ‘verjaardag’ van Apenheul. Maar al eerder zie en voel je door heel Apeldoorn al steeds meer apenactiviteiten oppoppen. Een van de eerste activiteiten is de terugkeer van Baboe op het torentje van het gemeentehuis aan het Marktplein, gevolgd door het Buitenmuseum. Daarnaast wordt er ook voor kinderen een speciale apenspeurtocht georganiseerd. Rond de verjaardag Apenheul verschijnt er ook een kunstwerk in de binnenstad. De precieze startmomenten zijn afhankelijk van de dan geldende corona regels.

BUITENMUSEUM – DE BINNENSTAD & HET CULTUURKWARTIER

Wanneer? 1 juni t/m 24 oktober 2021
Waar? Meer dan 40 locaties in de Apeldoornse binnenstad

Op 12 juli is het precies 50 jaar geleden dat Apenheul haar deuren opende. Het buitenmuseum brengt op ruim 40 locaties het verhaal van 50 jaar Apenheul in beeld met historische foto’s uit diverse archieven. De diverse verzameling beeldmateriaal met korte teksten is verspreid door de binnenstad en het Cultuurkwartier te bewonderen.

De complete route met alle locaties van het Buitenmuseum is verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties.

Wie meer achtergrondinformatie wil hebben over hoogtepunten uit de geschiedenis van Apenheul kan op 14 plekken van het buitenmuseum een extra QR code scannen. Hiermee worden audiofragmenten beschikbaar, ingesproken door medewerkers van Apenheul. Via de audiotour kan men een korte route langs de 14 locaties volgen.

Het Buitenmuseum is een initiatief van ACEC, CODA, GIGANT, Apeldoorn Marketing, ondernemers en Centrummanagement Apeldoorn.