Programma

Onder de noemer Apeldoorn 1900 brengen we de historische identiteit van de binnenstad tot leven. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en richten we een expositie en buitenmuseum in rond een centraal thema. Dit jaar is het thema Koninklijk Apeldoorn.

Op 15 april 2022 heropende het historische deel van Paleis Het Loo haar deuren voor het grote publiek. Het was het startsein voor het koninklijk jaar van Apeldoorn en de Veluwe, waarvoor talloze ondernemers uit de stad en regio koninklijk aanbod ontwikkelen en het koninklijke DNA van de stad zichtbaar en voelbaar wordt gemaakt. Dit is hét moment om het koninklijke verhaal en de royale belevenissen die Apeldoorn rijk is extra onder de aandacht te brengen. In het kader hiervan is de stad al eerder dit jaar voorzien van koninklijke aankleding. De zogenoemde ‘citydressing’ is geïnspireerd op de vormen van de 17e-eeuwse barokke tuinen van Paleis
Het Loo en is te zien op onder andere bomen, winkelruiten en later dit jaar ook op grote gebouwen. Studio VollaersZwart dacht het concept uit en realiseerde het in opdracht voor Apeldoorn Partners.